Lovački gulaš od srnetine
Potrebno je:
- 2 kg srnećeg mesa
- 2 kg crnog luka
- 200 g masti
- 1 dl crnog vina
- 1 dl paradajz-soka
- 20 g aleve paprike
- 8 zrna bibera
- 5 zrna kleke
- 4 lovorova lista
- 30 g soli
Na masti izdinstajte crni luk isečen na kolutove, s lovorom, biberom i klekom u zrnu i posolite. Kada se luk kristalizuje, dodajte srnetinu sečenu na kocke dva puta dva santimetra i crno vino. Kuvajte na laganoj vatri dok meso ne omekša uz dodavanje vode po potrebi. Kada je meso kuvano, dodajte paradajz-sok, alevu papriku i kuvajte još petnaestak minuta.
Srneći gulaš poslužiti uz fino rashlađeno crno vino.
Подели ову вест
Komentari3

This site is protected by reCAPTCHA and the Google
Privacy Policy and
Terms of Service apply.

ovako ja to kuvam
Odmah se u kotlić stavlja meso iseckano na 2x2cm, luk iseckan na sitno, peršun i šargarepa na kolutove, biber u zrnu, lovorov list i kašika soli po ukusu. Vode se sipa 10 cm iznad mesa u kotliću.
Kuva se jedno sat vremena, dolije se ponovo tople vode kada druga voda baci ključ dodaje se paprika slatka 2-3 pune kašike i ljute po ukusu. Nastavlja se sa kuvanjem posle 45 min doda se 2dl paradajza a posle sat 1.5dl crnog vina.
Gulaš se mora kuvati min 2.5h. Kao prilog palenta.. Prijatno
Odgovori
|
Preporučujem
10

vox ex populi
Kuvajte ili dinstajte?
Odgovori
|
Preporučujem
2

Lonac
Ofrlje napisan recept .
Preporučujem
42
Komentar uspešno dodat!
Vaš komentar će biti vidljiv čim ga administrator odobri.