Četvrtak, 30.06.2022. ✝ Verski kalendar € Kursna lista

Lovački gulaš od srnetine

(Фото Аванти / ТО Војводине)

Potrebno je:

  • 2 kg srnećeg mesa
  • 2 kg crnog luka
  • 200 g masti
  • 1 dl crnog vina
  • 1 dl paradajz-soka
  • 20 g aleve paprike
  • 8 zrna bibera
  • 5 zrna kleke
  • 4 lovorova lista
  • 30 g soli

Na masti izdinstajte crni luk isečen na kolutove, s lovorom, biberom i klekom u zrnu i posolite. Kada se luk kristalizuje, dodajte srnetinu sečenu na kocke dva puta dva santimetra i crno vino. Kuvajte na laganoj vatri dok meso ne omekša uz dodavanje vode po potrebi. Kada je meso kuvano, dodajte paradajz-sok, alevu papriku i kuvajte još petnaestak minuta.

Srneći gulaš poslužiti uz fino rashlađeno crno vino.

Komentari3
Molimo vas da sе u komеntarima držitе tеmе tеksta. Rеdakcija Politikе ONLINE zadržava pravo da – ukoliko ih procеni kao nеumеsnе - skrati ili nе objavi komеntarе koji sadržе osvrtе na nеčiju ličnost i privatan život, uvrеdе na račun autora tеksta i/ili članova rеdakcijе „Politikе“ kao i bilo kakvu prеtnju, nеpristojan rеčnik, govor mržnjе, rasnе i nacionalnе uvrеdе ili bilo kakav nеzakonit sadržaj. Komеntarе pisanе vеrzalom i linkovе na drugе sajtovе nе objavljujеmo. Politika ONLINE nеma nikakvu obavеzu obrazlaganja odluka vеzanih za skraćivanjе komеntara i njihovo objavljivanjе. Rеdakcija nе odgovara za stavovе čitalaca iznеsеnе u komеntarima. Vaš komеntar možе sadržati najvišе 1.000 pojеdinačnih karaktеra, i smatra sе da stе slanjеm komеntara potvrdili saglasnost sa gorе navеdеnim pravilima.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

ovako ja to kuvam
Odmah se u kotlić stavlja meso iseckano na 2x2cm, luk iseckan na sitno, peršun i šargarepa na kolutove, biber u zrnu, lovorov list i kašika soli po ukusu. Vode se sipa 10 cm iznad mesa u kotliću. Kuva se jedno sat vremena, dolije se ponovo tople vode kada druga voda baci ključ dodaje se paprika slatka 2-3 pune kašike i ljute po ukusu. Nastavlja se sa kuvanjem posle 45 min doda se 2dl paradajza a posle sat 1.5dl crnog vina. Gulaš se mora kuvati min 2.5h. Kao prilog palenta.. Prijatno
vox ex populi
Kuvajte ili dinstajte?
Lonac
Ofrlje napisan recept .

Komentar uspešno dodat!

Vaš komentar će biti vidljiv čim ga administrator odobri.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт politika.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта politika.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.