Subota, 22.01.2022. ✝ Verski kalendar € Kursna lista

Marmelada od kestena

(Pixabay)

Potrebno je:

  • 1 kg neočišćenog kestena
  • oko 180 ml vode (za pire)
  • 400 ml vode
  • 400 g smeđeg šećera
  • 1 vanilin-šećer
  • pomorandžin i limunov sok
  • aroma ruma po želji

Kestenje oprati, zarezati po dužini i staviti da se kuva oko 30 minuta. Potom ga oljuštiti i napraviti pire u jačem blenderu. Po potrebi dodati vodu, da bi pire bio glatkiji. U veći sud staviti vodu, smeđi šećer, vanilin- šećer i pomorandžin i limunov sok i pustiti da se kuva oko 10 minuta. Zatim umešati i kesten pire, smanjiti vatru i ostaviti marmeladu da se kuva dok se

ne zgusne, uz stalno mešanje. Pred kraj umešati rum i kuvati još nekoliko minuta, pa marmeladu uliti u sterilizovane i tople tegle, koje se čuvaju na hladnom i tamnom mestu ili u frižideru.

Komentari5
Molimo vas da sе u komеntarima držitе tеmе tеksta. Rеdakcija Politikе ONLINE zadržava pravo da – ukoliko ih procеni kao nеumеsnе - skrati ili nе objavi komеntarе koji sadržе osvrtе na nеčiju ličnost i privatan život, uvrеdе na račun autora tеksta i/ili članova rеdakcijе „Politikе“ kao i bilo kakvu prеtnju, nеpristojan rеčnik, govor mržnjе, rasnе i nacionalnе uvrеdе ili bilo kakav nеzakonit sadržaj. Komеntarе pisanе vеrzalom i linkovе na drugе sajtovе nе objavljujеmo. Politika ONLINE nеma nikakvu obavеzu obrazlaganja odluka vеzanih za skraćivanjе komеntara i njihovo objavljivanjе. Rеdakcija nе odgovara za stavovе čitalaca iznеsеnе u komеntarima. Vaš komеntar možе sadržati najvišе 1.000 pojеdinačnih karaktеra, i smatra sе da stе slanjеm komеntara potvrdili saglasnost sa gorе navеdеnim pravilima.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Татјана
Како су тегле топле ако се чувају у фрижидеру?
Бранислав Станојловић
Мармелада се прави искључиво од поморанџи.
Земунац
Ја прочитао и схватио да је прва мармелада прављена у Португалији и то од дуња и по њима и добила име. Наиме мармело је дуња на португалском. Касније је почела да се прави од цитруса и сада се подразумева у многим европским државама да је мармелада у основи направљена од поморанџе. Моја препорука новинарима је да напишу чланак о разлици између: џема, пекмеза и мармеладе. Многим новим домаћицама ће бити од помоћи.
Ko je u pravu
Zemunac, ako je vjerovati Wikipediji (eng.) niste ni Vi u pravu. Zasto? Procitajte.
Prikaži još odgovora

Komentar uspešno dodat!

Vaš komentar će biti vidljiv čim ga administrator odobri.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт politika.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта politika.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.