Уторак, 25.01.2022. ✝ Верски календар € Курсна листа

Мармелада од кестена

(Pixabay)

Потребно је:

  • 1 кг неочишћеног кестена
  • око 180 мл воде (за пире)
  • 400 мл воде
  • 400 г смеђег шећера
  • 1 ванилин-шећер
  • поморанџин и лимунов сок
  • арома рума по жељи

Кестење опрати, зарезати по дужини и ставити да се кува око 30 минута. Потом га ољуштити и направити пире у јачем блендеру. По потреби додати воду, да би пире био глаткији. У већи суд ставити воду, смеђи шећер, ванилин- шећер и поморанџин и лимунов сок и пустити да се кува око 10 минута. Затим умешати и кестен пире, смањити ватру и оставити мармеладу да се кува док се

не згусне, уз стално мешање. Пред крај умешати рум и кувати још неколико минута, па мармеладу улити у стерилизоване и топле тегле, које се чувају на хладном и тамном месту или у фрижидеру.

Коментари5
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Татјана
Како су тегле топле ако се чувају у фрижидеру?
Бранислав Станојловић
Мармелада се прави искључиво од поморанџи.
Земунац
Ја прочитао и схватио да је прва мармелада прављена у Португалији и то од дуња и по њима и добила име. Наиме мармело је дуња на португалском. Касније је почела да се прави од цитруса и сада се подразумева у многим европским државама да је мармелада у основи направљена од поморанџе. Моја препорука новинарима је да напишу чланак о разлици између: џема, пекмеза и мармеладе. Многим новим домаћицама ће бити од помоћи.
Ko je u pravu
Zemunac, ako je vjerovati Wikipediji (eng.) niste ni Vi u pravu. Zasto? Procitajte.
Прикажи још одговора

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт politika.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта politika.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.