Ponedeljak, 23.05.2022. ✝ Verski kalendar € Kursna lista

Srpska čorba

(Pixabay)

Potrebno je:

  • 300 g junećeg/pilećeg mesa
  • 1 glavica crnog luka
  • veza zeleni (peršun, šargarepa, celer)
  • 120 g kajmaka
  • so
  • biber
  • suvi začin
  • list peršuna

Luk iseći na tanke kolutove i povrće na sitne kockice. Staviti sve da se dinsta s malo ulja dok luk ne dobije zlatnosmeđu boju i ne omekša. Voditi računa da bude dublji sud. Zatim dodati meso, propržiti sve zajedno nekoliko minuta pa dodati tri litra vode. Kuvati najmanje dva sata. Sipati so, biber, suvi začin po ukusu, pri kraju kuvanja. Prilikom služenja dodati u tanjir po kašiku zrelog kajmaka i ukrasiti listovima svežeg peršuna.

Komentari0
Molimo vas da sе u komеntarima držitе tеmе tеksta. Rеdakcija Politikе ONLINE zadržava pravo da – ukoliko ih procеni kao nеumеsnе - skrati ili nе objavi komеntarе koji sadržе osvrtе na nеčiju ličnost i privatan život, uvrеdе na račun autora tеksta i/ili članova rеdakcijе „Politikе“ kao i bilo kakvu prеtnju, nеpristojan rеčnik, govor mržnjе, rasnе i nacionalnе uvrеdе ili bilo kakav nеzakonit sadržaj. Komеntarе pisanе vеrzalom i linkovе na drugе sajtovе nе objavljujеmo. Politika ONLINE nеma nikakvu obavеzu obrazlaganja odluka vеzanih za skraćivanjе komеntara i njihovo objavljivanjе. Rеdakcija nе odgovara za stavovе čitalaca iznеsеnе u komеntarima. Vaš komеntar možе sadržati najvišе 1.000 pojеdinačnih karaktеra, i smatra sе da stе slanjеm komеntara potvrdili saglasnost sa gorе navеdеnim pravilima.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Komentar uspešno dodat!

Vaš komentar će biti vidljiv čim ga administrator odobri.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт politika.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта politika.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.