Среда, 19.01.2022. ✝ Верски календар € Курсна листа

Српска чорба

(Pixabay)

Потребно је:

  • 300 г јунећег/пилећег меса
  • 1 главица црног лука
  • веза зелени (першун, шаргарепа, целер)
  • 120 г кајмака
  • со
  • бибер
  • суви зачин
  • лист першуна

Лук исећи на танке колутове и поврће на ситне коцкице. Ставити све да се динста с мало уља док лук не добије златносмеђу боју и не омекша. Водити рачуна да буде дубљи суд. Затим додати месо, пропржити све заједно неколико минута па додати три литра воде. Кувати најмање два сата. Сипати со, бибер, суви зачин по укусу, при крају кувања. Приликом служења додати у тањир по кашику зрелог кајмака и украсити листовима свежег першуна.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт politika.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта politika.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.