Baklava
Potrebno je:
- 500 g kora za baklavu
- 500 g mlevenih oraha
- 200 g margarina
- 100 ml ulja
- 100 g šećera
Preliv:
- 3 čaše (od 250 ml) šećera
- 4 čaše vode
- sok od jednog limuna
Izmešati mlevene orahe i 100 g šećera. Nauljiti pleh, pa stavljati po dve kore, posuti ih orasima, opet dve kore, pa orasi i tako ređati dok se ne utroši materijal. Na vrhu treba da budu dve kore. Baklavu, oštrim nožem, iseći na kocke ili trouglove.
Margarin i ulje staviti na šporet da se sjedine. Isečenu baklavu preliti rastopljenim, vrelim margarinom i uljem pa ostaviti desetak minuta da baklava upije masnoću. Peći na 180 stepeni.
Preliv za baklavu: vodu, šećer i sok od jednog limuna staviti da proključa. Od momenta ključanja kuvati sirup 10 minuta. Prohlađenu baklavu zaliti toplim sirupom.
Подели ову вест



Komentar uspešno dodat!
Vaš komentar će biti vidljiv čim ga administrator odobri.