Баклава
Потребно је:
- 500 г кора за баклаву
- 500 г млевених ораха
- 200 г маргарина
- 100 мл уља
- 100 г шећера
Прелив:
- 3 чаше (од 250 мл) шећера
- 4 чаше воде
- сок од једног лимуна
Измешати млевене орахе и 100 г шећера. Науљити плех, па стављати по две коре, посути их орасима, опет две коре, па ораси и тако ређати док се не утроши материјал. На врху треба да буду две коре. Баклаву, оштрим ножем, исећи на коцке или троуглове.
Маргарин и уље ставити на шпорет да се сједине. Исечену баклаву прелити растопљеним, врелим маргарином и уљем па оставити десетак минута да баклава упије масноћу. Пећи на 180 степени.
Прелив за баклаву: воду, шећер и сок од једног лимуна ставити да прокључа. Од момента кључања кувати сируп 10 минута. Прохлађену баклаву залити топлим сирупом.
Подели ову вест



Комeнтар успeшно додат!
Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.