Čorba od povrća
Potrebno je:
- 500 g karfiola
- 300 g crnog luka
- 200 g celera
- 250 ml gustog paradajz-soka
- 1 šargarepa
- 1 kašika tucane aleve paprike
- peršunov list
- 50 g brašna
- 50 ml ulja
- so, biber
- 1 čaša kisele pavlake
- jestivo cveće za ukras
Iseći crni luk, celer i šargarepu na kockice, zagrejati ulje u dubokoj posudi, staviti povrće u posudu i dinstati 10 minuta. Iseći karfiol na sitne komade i dodati u lonac, dinstati sve zajedno oko pet minuta. Posoliti, pobiberiti, dodati sok od paradajza i pola litra vode. Kuvati 15 minuta, po potrebi doliti još malo vode. Napraviti zapršku od brašna i ulja, dodati tucanu alevu papriku i sve umešati. Sipati zapršku u čorbu i kuvati dok se ne zgusne, oko 10 minuta. Sipati u činije, u svaku staviti po kašiku kisele pavlake. Ukrasiti jestivim cvetovima po izboru.
Подели ову вест
Komentari0

This site is protected by reCAPTCHA and the Google
Privacy Policy and
Terms of Service apply.
Komentar uspešno dodat!
Vaš komentar će biti vidljiv čim ga administrator odobri.