Четвртак, 23.09.2021. ✝ Верски календар € Курсна листа

Јеврејски пасуљ

Потребно је:

  • ½ кг пасуља тетовца
  • толико празилука
  • осредња главица белог лука
  • свежа зелена паприка
  • осредња шаргарепа
  • шоља зејтина
  • кашика алеве паприке
  • кашика сушеног зачина од поврћа
  • пола кесице бибера у зрну
  • пола кесице млевеног бибера
  • један или два листа лорбера

Пасуљ се очисти, опере и потопи у хладну воду да преноћи. Вода се ујутру проспе, налије се свежа и стави на шпорет да проври. Кува се најдуже десетак минута.

У међувремену се очишћен и опран празилук исецка попреко што тање, бели лук што ситније, а шаргарепа на танке колутиће. Све се саспе у погодан лонац, запраши алевом паприком и млевеним бибером, заспе бибером у зрну, прекрије процеђеним пасуљем, залије зејтином и налије свежом водом, да је буде бар два прста изнад масе, па на шпорет. Кад проври, крчка се без мешања у поклопљеном лонцу на тихој ватри док течност не уври допола: тада се додају свежа паприка, сушен зачин од поврћа и лорбер, па се настави с крчкањем. Пасуљ је готов кад течност готово сасвим уври. Мало подсећа на пребранац, подједнако је укусан и врео и хладан, али је сочнији.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт politika.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта politika.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.