Понедељак, 28.11.2022. ✝ Верски календар € Курсна листа

Брзе грицкалице за предстојеће утакмице

(Freepik)

Фудбал и Светско првенство у Катару тренутно су тема број 1 и преливају се у све сегменте – од моде, економије, а сада и гастрономије. Предлажемо вам три проверена рецепта да направите слано, сласно и укусно пециво које ће вам бити грицкалице за напете утакмице које нас очекују у наставку првенства.   

Брзи слани штапићи

Потребно је:

  • 125 гр маргарина
  • 400 гр брашна
  • 2 јајета
  • кашичица соли
  • 1/2 кесице прашка за пециво додаци по укусу

Припрема:

Умутите маргарин са једним јајетом и сољу, додајте брашно и просејан прашак за пециво, кашику по кашику. Развуците га оклагијом на побрашњеној подлози и премажите умућеним јајетом.

Кад тесто постане густо, довршите мешење руком. Поспите додацима по укусу: љутом туцаном паприком или кимом или каријем... укусни су и посути ориганом или другим сувим зачинима. Исеците на уске штапиће и сложите у плех обложен пек-папиром. Пеците кратко, петнаестак минута, да постану златножути.

Лепо је и  да поспете штапиће пармезаном, али онда их прво пеците дванаст минута па их поспите тек пред крај печења.

Кето галете

Потребно је:

  • 1 велико јаје
  • 1/2 шоље рендане моцареле

Припрема:

Моцарелу изрендајте на крупније ренде. Умутите јаје и додајте сир, па сипајте мало по мало смесе у апарат за бакин колач и пеците.

Ако желите тамније галете које можете да филујете слатким филом, слободно додајте у смесу мало какао праха. За слатки бакин колач, можете додати и рендану бундеву у основну смесу.

Лепи додаци су и кокосово брашно или млевени бадем - немојте претеривати и додајте само по једну кашичицу.

Погачице од сира

Потребно је:

  • 500 гр сланог ситног сира
  • 500 гр маргарина
  • 600 гр брашна
  • 1 јаје
  • сусам
  • морска со

Припрема:

Маргарин улупати пенасто, па му додати сир и опет умутити. Постепено додавати брашно уз мућење и кад не можете више миксером да мутите додајте брашна и умесите тесто. Мени је остало јако мало брашна када сам завршила мешење, можда 50 гр, ако не и мање.

Тесто треба да је глатко и мекано. Вратити га затим у посуду у којој сте месили, прекрити пријањајућом фолијом и оставити у фрижидер један сат. Након тог времена посути брашном површину, уваљати тесто са обе стране и развући на дебљину прста. Вадити погачице модлицом, послагати у плех и пећи у загрејаној рерни на 220 степени. Пећи око 30 минута зависно од рерне.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт politika.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта politika.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.