Mafini od heljdinih kora
Potrebno je:
- 1 pakovanje heljdinih kora za pitu
- 300 g sira
- 300 g rendane bundeve
- 150 g kisele pavlake
- 3 jajeta
- malo morske soli
- malo muskatnog oraščića
- malo parmezana
Bundevu izrendati, posoliti i ostaviti da odstoji pola sata, a onda dobro ocediti od viška tečnosti. Umešati u veći sud izgnječen sir, pavlaku, bundevu, muskatni orah i morsku so. Kalup za mafine namazati puterom.
Koru po koru premazivati vodom, zatim ravnomerno naneti fil i rolati kraćom stranom. Seći na dva dela i svaku polovinu stavljati u otvor za mafine formirajući ružicu. Odozgo posuti malo parmezana i peći u pećnici na 200 stepeni oko 40 minuta.
Recept Jasmina Latinović
Подели ову вест
Komentari0

This site is protected by reCAPTCHA and the Google
Privacy Policy and
Terms of Service apply.
Komentar uspešno dodat!
Vaš komentar će biti vidljiv čim ga administrator odobri.