Мафини од хељдиних кора
Потребно је:
- 1 паковање хељдиних кора за питу
- 300 г сира
- 300 г рендане бундеве
- 150 г киселе павлаке
- 3 јајета
- мало морске соли
- мало мускатног орашчића
- мало пармезана
Бундеву изрендати, посолити и оставити да одстоји пола сата, а онда добро оцедити од вишка течности. Умешати у већи суд изгњечен сир, павлаку, бундеву, мускатни орах и морску со. Калуп за мафине намазати путером.
Кору по кору премазивати водом, затим равномерно нанети фил и ролати краћом страном. Сећи на два дела и сваку половину стављати у отвор за мафине формирајући ружицу. Одозго посути мало пармезана и пећи у пећници на 200 степени око 40 минута.
Рецепт Јасмина Латиновић
Подели ову вест
Коментари0

This site is protected by reCAPTCHA and the Google
Privacy Policy and
Terms of Service apply.
Комeнтар успeшно додат!
Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.