Rinflajš
Potrebno je:
- 1 kg mesa od goveđih grudi
- 1 šuplja goveđa kost
- 4 šargarepe
- 1 paštrnak
- veza peršuna
- 1 koren celera
- veza lista celera
- 2 glavice crnog luka
- 2–3 lovorova lista
- 2 krompira
- 10 zrna bibera
- 5 g soli
U duboku šerpu sipajte dva litra vode i ubacite meso. Kuvajte ga 15 minuta dok ne pusti mast, a zatim prospite tu vodu i skinite mast sa šerpe koja je ostala. Opet nalijte vodu u šerpu pa ubacite sve povrće i blago posoljeno meso, osim krompira koji dodajete 40 minuta pre nego što će jelo biti gotovo.
Ubacite lovor i biber. Sve zajedno kuvajte poklopljeno na laganoj vatri oko 2,5 sata. Kada povrće i meso budu gotovi, izvadite ih iz vode i u nju ubacite rezance i peršun i tako ćete dobiti finu goveđu supu.
Kada je supa skuvana, meso i povrće poređajte u činiju, dodajte kuvani krompir i zalijte s malo supe.
Подели ову вест



Komentar uspešno dodat!
Vaš komentar će biti vidljiv čim ga administrator odobri.