petak, 18.06.2021. ✝ Vеrski kalеndar € Kursna lista

Jagnjetina ispod sača

Pixabay

Potrebno je:

  • 2,5 kg jagnjetine
  • 500 gr suve slanine
  • 2 kg crnog luka
  • 5 paprika
  • 3 kg krompira
  • 2 veze zeleni
  • 2 kašike peršuna (iseckanog)
  • 10 čenova belog luka
  • 3 prstohvata timijana
  • sveža nana
  • 6 kašika svinjske masti
  • so, biber
  • 1 l kiselog mleka
  • 1 l crvenog vina

Jagnjeći but dobro istući, iseći na komade, pa ga staviti u sač obložen listovima slanine. Sač treba da stoji na ovećem ravnom kamenu usred pripremljenog žara. Staviti sve povrće i začine da se tiho dinstaju u saču oko tri i po do četiri sata dolivajući vodu. Na jedan sat pre kraja dinstanja dosuti tamnu jagnjeću čorbu od sitneži, litar starog crnog vina i litar kiselog mleka (ovčije ili kravlje) i šest do sedam listova sveže nane. Tad na poklopac od sača posuti žar i ne otvarati do kraja. Kad je jelo gotovo, već zgusnutu čorbu procediti kroz sito i tom tečnošću preliti meso.

Komеntari5
8f9ed
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.

Donation
Slanina, mast, kiselo mleko, vino.. na šta će mirisati jagnjeće pečenje!
Goran Kovacevic
Na jos :-)
Opet recept sa sacom
Pa ko danas ima sac?
Mirka
Ima na selu, u vikendicama. Moze se naruciti iz Zlakuse, izvinjavam se ako sam ime pogresila.
Slobodan-Boda
Pa ovako se to radi, pa ko voli i ima nek izvoli.

Komentar uspešno dodat!

Vaš komentar će biti vidljiv čim ga administrator odobri.

Ovaj veb sajt koristi kolačiće

Sajt politika.rs koristi kolačiće u cilju unapređenja usluga koje pruža. Prikupljamo isključivo osnovne podatke koji su neophodni za prilagođavanje sadržaja i oglasa, nadzor rada sajta i aplikacije. Podaci o navikama i potrebama korisnika strogo su zaštićeni. Daljim korišćenjem sajta politika.rs podrazumeva se da ste saglasni sa upotrebom kolačića.

Prijavitе sе na našu mailing listu

* Obavеzna polja