Zapečena mlada jaretina
Potrebno je:
- 1 kg jaretine (plećka)
- 2 čena belog luka
- so, biber
- 50 g putera
- 2 dl maslinovog ulja
- 50 g brašna
Jaretinu začinimo solju, biberom i zalijemo maslinovim uljem, dodamo beli luk i ostavimo 48 sati na hladnom mestu uz povremeno okretanje. U pleh stavimo meso, dodamo vode da do pola ogrezne, poklopimo i pečemo na 120 stepeni oko šest sati. Posle toga zapečemo jaretinu s obe strane oko pola sata na 190 stepeni. Dok je meso vruće, izvadimo kosti, moču procedimo, probamo ukus, dodamo puter i blago povežemo klajsterom (brašno i voda), ovim sosom zalijemo pečenje i kratko zapečemo. Po želji može se dodati i mladi kajmak.
Recept: Slobodan Antonić
Подели ову вест
Komentari0

This site is protected by reCAPTCHA and the Google
Privacy Policy and
Terms of Service apply.
Komentar uspešno dodat!
Vaš komentar će biti vidljiv čim ga administrator odobri.