Субота, 28.05.2022. ✝ Верски календар € Курсна листа

Запечена млада јаретина

(Фото: Слободан Јовичић)

Потребно је:

  • 1 кг јаретине (плећка)
  • 2 чена белог лука
  • со, бибер
  • 50 г путера
  • 2 дл маслиновог уља
  • 50 г брашна

Јаретину зачинимо сољу, бибером и залијемо маслиновим уљем, додамо бели лук и оставимо 48 сати на хладном месту уз повремено окретање. У плех ставимо месо, додамо воде да до пола огрезне, поклопимо и печемо на 120 степени око шест сати. После тога запечемо јаретину с обе стране око пола сата на 190 степени. Док је месо вруће, извадимо кости, мочу процедимо, пробамо укус, додамо путер и благо повежемо клајстером (брашно и вода), овим сосом залијемо печење и кратко запечемо. По жељи може се додати и млади кајмак.

Рецепт: Слободан Антонић

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт politika.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта politika.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.