Bataci sa đumbirom i medom
Potrebno je:
- 8 pilećih bataka
- pola kašičice belog luka u prahu
- pola kašičice mlevenog đumbira
- 2 kašike soja sosa
- 2 kašike jabukovog sirćeta
- kašičica vorčester sosa
Za preliv:
- 3 kašike čili sosa
- kašika meda
U veću plastičnu kesu staviti batake (s kojih može prethodno da se skine koža), zatim dodati soja sos, sirće, beli luk, đumbir i kašičicu vorčester sosa. Sve se promućka i ostavi da se marinira nekoliko sati ili najbolje preko noći. U činiji se pomeša čili sos s medom. Zatim se svaki batak premaže uljem i peče na zagrejanom roštilju ili u teflonskom tiganju oko 25 minuta. Na kraju se četkom premažu pripremljenim sosom od meda.
Подели ову вест
Komentari0

This site is protected by reCAPTCHA and the Google
Privacy Policy and
Terms of Service apply.
Komentar uspešno dodat!
Vaš komentar će biti vidljiv čim ga administrator odobri.