Среда, 08.12.2021. ✝ Верски календар € Курсна листа

Ловачки гулаш од срнетине

(Фото Аванти / ТО Војводине)

Потребно је:

  • 2 кг срнећег меса
  • 2 кг црног лука
  • 200 г масти
  • 1 дл црног вина
  • 1 дл парадајз-сока
  • 20 г алеве паприке
  • 8 зрна бибера
  • 5 зрна клеке
  • 4 ловорова листа
  • 30 г соли

На масти издинстајте црни лук исечен на колутове, с ловором, бибером и клеком у зрну и посолите. Када се лук кристализује, додајте срнетину сечену на коцке два пута два сантиметра и црно вино. Кувајте на лаганој ватри док месо не омекша уз додавање воде по потреби. Када је месо кувано, додајте парадајз-сок, алеву паприку и кувајте још петнаестак минута.

Срнећи гулаш послужити уз фино расхлађено црно вино.

Коментари3
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

ovako ja to kuvam
Odmah se u kotlić stavlja meso iseckano na 2x2cm, luk iseckan na sitno, peršun i šargarepa na kolutove, biber u zrnu, lovorov list i kašika soli po ukusu. Vode se sipa 10 cm iznad mesa u kotliću. Kuva se jedno sat vremena, dolije se ponovo tople vode kada druga voda baci ključ dodaje se paprika slatka 2-3 pune kašike i ljute po ukusu. Nastavlja se sa kuvanjem posle 45 min doda se 2dl paradajza a posle sat 1.5dl crnog vina. Gulaš se mora kuvati min 2.5h. Kao prilog palenta.. Prijatno
vox ex populi
Kuvajte ili dinstajte?
Lonac
Ofrlje napisan recept .

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт politika.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта politika.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.